Satelcom – Yliopistossa kohtasin eri maailman

– Yrityksemme kansainvälistyminen ja kasvu oli 2000-luvulla aika huimaa. Horisontista nousi koko ajan uusia mahdollisuuksia, jotka linkittyivät ydintoimintaamme kuvan ja äänen siirtämiseen. TV-tekniikassa tapahtui isoja muutoksia hyvinkin nopealla tahdilla mm. siirtyminen analogisesta tekniikasta digitaaliseen, jakelun laajentuminen eri medioihin sekä teräväpiirtotekniikan tuleminen, kertoo Satelcomin toimitusjohtaja, DI Leif Saarela.

Kasvun rahoituksen turvaamiseksi yrityksessä valmisteltiin jopa listautumista pörssiin.

– Suunnitelmat joskus tuppaavat toteutumaan toisin ja päädyimme yrityskauppaan. Yhtäkkiä olinkin aikatauluista vapaa mies. Mukana matkassa oli jo muutaman vuoden ajan kulkenut Vaasan yliopiston diplomityö, jonka tekemiseen nyt oli aikaa, kertoo Leif Saarela yrityskaupan jälkeisistä ajatuksista.

– Olen harrastanut opiskelua koko työhistoriani ajan. Yritysjohtajana olen aina kannustanut myös henkilöstöä kouluttautumaan.

– DI-koulutuksesta hain ajatusten väljyyttä ja uutta virtaa. Yliopistossa kohtasin aivan eri maailman, joka muutti ajatuksia ja antoi näköaloja.

Kiihkeätahtisen liike-elämän ja yliopistokoulutuksen yhdistäminen on vaativa yhtälö. Suuri helpotus on, kun Vaasan yliopiston opintoja on pystynyt yliopistokeskuksen myötä tekemään myös Seinäjoella.

– Koskaan ei saa sanoa ettei koskaan. En sulje pois mahdollisuutta jatko-opiskeluun, mutta en juuri nyt näe siihen tarvetta, vastasi Leif Saarela kysymykseen, vieläkö jatkat opiskelun tiellä.

Haastattelija Aira Metsä-Ketelä