Seinäjoelta löytyi maisterikoulutus

– Olin jo pitemmän aikaa etsinyt mahdollisuutta yliopistotutkinnon suorittamiseen työn ohella. Tällaista koulutusta ei kuitenkaan löytynyt, kunnes silmiini osui Seinäjoella toteutettavan Kasvuyrityksen maisterikoulutuksen hakuilmoitus. Tiesin heti, että tässähän on minun juttuni, kertoi kauppatieteiden maisteri Tiina Kivikanto.

Motiivi ja halu osallistua maisteriohjelmaan oli Tiinalle niin selvä, ettei matka Helsingistä Seinäjoelle tuntunut pitkältä. Lähiopetusta olisi voinut olla enemmänkin. Viiden hengen hesalaisten opiskeluryhmä käytti junamatkat tehokkaasti opiskellen.

– Verkostoituminen eri aloilla toimivien opiskelijakollegoiden kanssa, kurinalaisuus opiskeluplanin noudattamisessa, Vaasan yliopiston joustavuus, mahdollisuus hyödyntää eri yliopistojen opintoja täydentävinä opintoina, graduprosessi ja monimuoto-opinnot, luettelee Tiina Kivikanto Kasvuyrityksen maisterikoulutuksen toteutustavan helmiä.

– Paitsi tutkintoa hain koulutuksesta laajempaa näkemystä ja osaamista, en koskaan ajatellutkaan, että koulutuksesta pitäisi helpolla päästä. Yliopisto-opinnoista saatu teoreettinen tausta syvensi ja laajensi ajattelukykyäni, ymmärrän isoja kokonaisuuksia, asioiden yhteyksiä ja erilaisia vaihtoehtoja.

Nämä taidot ovat työelämässä arvostettuja. Aikuisten ryhmässä oppeja pääsee välittömästi soveltamaan ja toisaalta opinnoista sai irti enemmän kuin työelämätietoa oli jo kertynyt.

Teksti: Aira Metsä-Ketelä