Tutkinto­koulutus

Tampereen yliopisto logo

Autonominen tuotanto ja robotiikka​, konetekniikan DI-tutkinto-ohjelma, Tampereen yliopisto

Opiskele autonomisen tuotannon ja robotiikan huippuosaajaksi Seinäjoella. Työn ohessa joustavasti opiskelemalla valmistut konetekniikan diplomi-insinööriksi. Koulutus käynnistyy syksyllä 2024 ja opetus toteutetaan pääosin ilta-aikoina ja viikonloppuisin Seinäjoella. Koulutuksen toteuttaa Tampereen yliopisto.

Tutkinto-ohjelma on suunnattu soveltuvan alemman korkeakoulututkinnon suorittaneille, teknisten tieteiden tai soveltuvan muun taustatutkinnon insinööreille. ​

Hakuaika ohjelmaan on maaliskuussa korkeakoulujen toisessa yhteishaussa 13.3.2024 klo 8.00 – 27.3.2024 klo 15.00.

Vaasan yliopisto logo

Strategic Project Management -maisteriohjelma, Vaasan yliopisto

Strategic Project Management on Vaasan yliopiston uusi kansainvälinen DI-ohjelma, joka kouluttaa asiantuntijoita suunnittelemaan, hallitsemaan ja toteuttamaan tekniikan projekteja. Saat työkaluja päätöksentekoon, suunnitteluun ja hallintaan, mikä auttaa sinua johtamaan projekteja lean-periaatteiden mukaisesti ja strategisen tehokkaasti.

Ohjelman aikana opit lisää myös uusista innovaatioista, kestävästä kehityksestä sekä eettisistä käytännöistä projektinhallinnassa. Opetus tapahtuu Seinäjoella. Opetuskielenä on englanti.

Ohjelmassa käytetään erilaisia nykyaikaisia opetusmenetelmiä; kampuskurssien lisäksi hyödynnetään mm. hybridioppimista. Ohjelman laajuus on 120 op ja se johtaa diplomi-insinöörin tutkintoon.

Hakuaika: tammikuu 2024

Tampereen yliopisto logo

Tietopohjaisten web-järjestelmien tutkinto-ohjelma, Tampereen yliopisto

Tieto­tekniikan DI-ohjelma ja Tietojen­käsittelyopin maisteri­ohjelma

Tietopohjaisten web-järjestelmien ohjelma tarjoaa vankat perustiedot tieto- ja ohjelmistotekniikasta. Opintojen tavoitteina on tarjota taitoja suunnitella ja toteuttaa laajoja tietojärjestelmiä sekä hallinnoida ja kehittää ohjelmistojen tuotantoprosesseja. Opinnoissa korostuvat verkko- ja pilvipalvelut alustana esimerkiksi big data -pohjaisille sovelluksille. Lisäksi opintoja voi valita mm. seuraavista aiheista: liiketoiminta, tietoturva, käyttäjäkokemus, big data ja IoT.

Tutkinto-ohjelma on suunnattu soveltuvan alemman korkeakoulututkinnon suorittaneille ja ohjelmasta voi valmistua tietojenkäsittelyn filosofian maisteriksi tai tietotekniikan diplomi-insinööriksi.

Haut ohjelmaan toteutettiin 2022 ja 2023. Seuraavan hakuajan aikataulua ei ole tiedossa.

Vaasan yliopisto logo

Kasvu­yrityksen johtamisen maisteri­ohjelma, Vaasan yliopisto

Kasvuyrityksen johtamisen maisteriopinnot antavat valmiudet toimia erikokoisissa kehittyvissä yrityksissä, startupista aina suuriin kansainvälisiin yrityksiin. Lähtökohtana on vastuullisen yritystoiminnan johtaminen ja kehittäminen.

Kasvuyrityksen johtamisen maisteriohjelma huomioi erityisesti työelämässä olevien aikuisopiskelijoiden tarpeet. Opetus järjestetään pääsääntöisesti Seinäjoen yliopistokeskuksessa.

Edellinen haku ohjelmaan oli syksyllä 2021. Seuraavan hakuajan aikataulua ei ole vielä vahvistettu.

Taideyliopisto logo

Kulttuurisen musiikin­tutkimuksen kandidaatti­koulutus, Taideyliopisto

Taideyliopiston Seinäjoen toimipisteessä käynnistyy syksyllä 2022 kulttuurisen musiikintutkimuksen asiantuntijuuden ja musiikintutkimuksen kandidaattiohjelma. Koulutusohjelma tarjoaa monipuolisia valmiuksia toimia erilaisissa musiikki- ja kulttuurialan tehtävissä, esimerkiksi toimittajana, kriitikkona, kuraattorina, alan organisaatiossa tai muissa alan hallinto- ja välittäjärooleissa.

Katso lisää:
www.uniarts.fi: Kulttuurisen musiikintutkimuksen koulutusohjelma

Lisätiedot:
yksikön päällikkö Piia Kleemola-Välimäki

Tampereen yliopisto logo

Sosiaali­työn maisteri­ohjelma, Tampereen yliopisto

Sosiaalityö on ihmisten ja yhteisöjen hyvinvoinnin kysymyksiä, sosiaalisia ongelmatilanteita ja niihin liittyviä muutosprosesseja tarkasteleva yhteiskuntatieteellinen oppiaine. Se kouluttaa asiantuntijoita sosiaalityön asiakastyöhön sekä hallinto-, kehittämis-, tutkimus- ja opetustehtäviin. YTM-tutkinto antaa valmiudet toimia myös muissa yhteiskuntatieteellistä peruskoulutusta edellyttävissä tehtävissä. Sosiaalityön tutkinto-ohjelmassa suoritettu kandidaatin ja maisterin tutkinto antaa lainsäädännön mukaisen pätevyyden sosiaalityöntekijän tehtäviin.

Hakuaika ohjelmaan keväällä 2025. Koulutus käynnistyy syksyllä 2025.