Puu ja hyvinvointia tuovat tilat -työpaja 4.4.2023

Puulla on hyviä ominaisuuksia, joilla rakennuksista voi tehdä terveellisempiä. Toisaalta puuhun ja muihinkin materiaaleihin liittyy mielikuvia, jotka voivat olla ristiriitaisiakin. Materiaalien lisäksi tilojen herättämiin tunteisiin vaikuttavat mittasuhteet, muotoilu, luonnon- ja keinovalaistus sekä yhteys muihin tiloihin – esimerkiksi luontoon tai pihalle. Kaikkien tilojen suunnittelussa on otettava huomioon käyttäjien fyysinen, psyykkinen ja sosiaalinen hyvinvointi.

TAKO (Työ ja asuminen korona-arjessa) ja JOTAR (Joustavan ja terveellisen asumisen rakentajat) ovat Tampereen yliopiston ja SeAMK:in hankkeita. Niissä kehitetään ratkaisuja joustavaan ja terveelliseen asumiseen ja työhön. Hankkeiden yhteinen työpaja järjestetään 4.4.2023 klo 13:00–15:45 Frami D:n Mega-tilassa.

Puun terveysvaikutuksista on tehty kiinnostavaa tutkimusta viime vuosina Suomessa ja kansainvälisesti. Toisaalta jokainen on paras asiantuntija siinä, millainen tila tuntuu tunnetasolla miellyttävimmältä. Tapahtumassa asiantuntijapuheenvuorojen tiukka tieteellinen tieto yhdistetään kuvatyöpajaan, jossa osallistujat pääsevät käsittelemään näkemyksiään erilaisten tilojen tunnelmasta ja niiden herättämistä mielikuvista.

Työpajan ohjelma ja ilmoittautumislinkki. Linkki johtaa hankkeiden kotisivulle.

Lisätietoja
projektipäällikkö Virpi Palomäki  ja tutkija Henna Jousmäki, molempien sähköpostiosoite on muotoa etunimi.sukunimi@tuni.fi

Kuva: Leonard Wyburd Moderne Bauformen -lehdessä 1905. Archive.org.