Joinin Oy – Teollinen Internet uudistaa liiketoimintoja

Teollinen internet ja digitalisaatio laajemminkin luovat aivan uuden mahdollisuuksien maailman, jolla pystytään parantamaan toimintojen tuottavuutta ja tehokkuutta sekä luomaan uusi liiketoimintakonsepteja. Sovelluskohteita löytyy sekä teollisuuden että palveluiden alalta.

– Uuden liiketoiminnan luomiseen aihioita olisi kyllä olemassa.  Nyt resurssit pk-yrityksissä ovat niukassa, yrittäjä joutuu laittamaan työpanostaan ehkä turhankin paljon nykyisen toiminnan pyörittämiseen ja tehostamiseen, pohtii yritysasiantuntija Sampo Siik, JoinIn Oy:stä.

Kehittämisapua yrityksille mm. digitalisaation hyödyntämiseen tarjoaa pari vuotta sitten perustettu asiantuntijayritys JoinIn Oy.  Suuren konsulttiyrityksen voimaa yritys hakee verkostoitumalla eri alojen asiantuntijoiden kanssa, tavoitteena on asiakkaan kokonaispalvelukyky. Epanet-professoreiden Marko Kohtamäen ja Tero Vuorisen ryhmien toimintaan osallistumalla saa uutta tietoa, jota voi hyödyntää sekä asiakastyössä että oman yrityksen kehittämisessä.

– Verkostoitumisessa käytän hyödyksi myös yliopistokeskuksen ja Framin aamupalatilaisuuksia sekä yrittäjäjärjestön ja kauppakamarin tilaisuuksia. Joihinkin näihin tilaisuuksiin on erikseen luotu verkostoitumisosio, joka erityisesti tuoreelle yrittäjälle on kovin hyödyllinen, toteaa Sampo Siik.

Haastattelija Aira Metsä-Ketelä, kuvaaja Esa Vuorenmaa