Silvia Gaiani aloitti työnsä

Uuden Epanet-tutkimusryhmän teemana yrittäjyys ruokajärjestelmien kestävyysmuutoksessa

 

 Epanet-verkoston ja Seinäjoen yliopistokeskuksen ruoka-alan tutkimus saa uutta näkökulmaa, kun Helsingin yliopiston Ruralia-instituuttiin on perustettu yhteistyössä yritysten ja eteläpohjalaisten kehittäjäorganisaatioiden kanssa tehtävä, jonka tutkimusalana on yrittäjyys ruokajärjestelmien kestävyysmuutoksessa. Uuden tutkimusryhmän tavoitteena on tuottaa ruoka-alan yritystoiminnan kestävää uudistumista tukevaa uutta tieteellistä tietoa yritysten kehittämistyön mahdollistamiseksi. Lisäksi tavoitteena on rakentaa kansainvälinen ja kansallinen yhteistyöverkosto tukemaan alan kehitystyötä.

 

Tehtävässä on aloittanut vuoden alussa vanhempi tutkija, PhD Silvia Gaiani. Italialainen Gaiani siirtyi Ruralia-instituuttiin YK:n elintarvike- ja maatalousjärjestö FAO:sta, jossa hän toimi asiantuntijana erityisesti ruokahävikkiin liittyvissä kysymyksissä. Aikaisemmin hän on toiminut mm. tutkijana Bolognan yliopistossa sekä konsulttina maailman meteorologisessa järjestössä (WMO) Genevessä.

 

Gaianilla on kaksi tohtorin tutkintoa. Hän on tehnyt monipuolisen ja erittäin kansainvälisen tutkijan ja kehittäjän uran ruokajärjestelmän kestävyyden edistämisen parissa. Suomi-faniksi tunnustautuva Gaiani on työskennellyt myös Itä-Suomen yliopistossa.

 

Tehtävää rahoittavat Atria Suomi Oy, MTK-Etelä-Pohjanmaa, Osuuskunta Maitosuomi, Valio Oy, Etelä-Pohjanmaan korkeakoulusäätiö, kunnat (Alajärvi, Alavus, Evijärvi, Ilmajoki, Kauhava, Kurikka, Lapua, Seinäjoki, Vimpeli ja Ähtäri), Helsingin yliopisto ja Seinäjoen yliopistokeskus.

 

Tervetuloa Etelä-Pohjanmaalle Silvia!

 

Lue lisää Ruralia-instituutin tiedotteesta