Anu Bask puurakentamisen liiketoiminnan Epanet-professoriksi

Kauppatieteen tohtori, dosentti Anu Bask on nimitetty Vaasan yliopiston liiketoiminnan kehittämisen professoriksi, soveltamisalana puurakentaminen. Kyseessä on viiden vuoden määräaikainen tehtävä. Professuuri on osa Seinäjoen yliopistokeskuksen ja Etelä-Pohjanmaan korkeakouluyhdistyksen koordinoimaa Epanet-tutkimusverkostoa.

Bask tulee Vaasan yliopistoon Turun yliopiston kauppakorkeakoulusta, jossa hän on toiminut viime vuodet yliopistonlehtorina. Hän on myös Turun yliopiston dosentti erityisalanaan vastuullinen toimitusketjujen johtaminen. Aiemmin Bask työskenteli pitkään eri tehtävissä Aalto-yliopistossa ja Helsingin Kauppakorkeakoulussa esimerkiksi logistiikan tutkijana ja määräaikaisena professorina.

Bask on toiminut monitieteisen logistiikan ja toimitusketjujen johtamisen tutkijakoulun (KATAJA) johtajana vuodesta 2011 lähtien. Hän on myös kestävään kehityksen teemoihin keskittyneen InterTran-tutkimusryhmän kauppatieteellisen osion johtaja.

Baskilla on runsaasti opetuskokemusta niin kandidaatti-, maisteri- kuin tohtoriopinnoista. Hän on tuottelias tutkija, jolla on lukuisia kansainvälisiä julkaisuja. Hän kuuluu tällä hetkellä esimerkiksi Journal of Business Logistics -lehden toimituskuntaan. Yliopiston nimitystoimikunta kiitteleekin Baskia aktiivisesta ja laadukkaasta tutkimustoiminnasta sekä laajasta yliopisto- ja yritysyhteistyöverkostosta.

Vaasan yliopiston liiketoiminnan kehittämisen professuurin tehtävänä on tuottaa tutkittua tietoa suuren mittakaavan puurakentamisen arvonketjun kestävyyden, kilpailukyvyn, liiketoiminnan sekä markkinoinnin ja liiketoimintakonseptien kehittämisen tueksi.

Professuurin rahoittajia ovat Etelä-Pohjanmaan korkeakoulusäätiön ja Vaasan yliopiston lisäksi Suomen Metsäsäätiö, Suomen Yrittäjäopisto, Alajärven, Alavuden ja Seinäjoen kaupungit ja Seinäjoen yliopistokeskus. Nykyinen viisivuotinen kausi “Kestävä ja kilpailukykyinen liiketoiminta puurakentamisessa” alkoi tammikuun 2024 alusta. Ensimmäinen puurakentamisen liiketoiminnan kehittämisen professuuri alkoi vuonna 2016.

Lue koko uutinen Vaasan yliopiston sivuilta.

Anun kuva: Aki Loponen