Tutkijahotellin tutkijatapaaminen

Tapahtuma alkoi: 15.5.2024 14:15

Suositut Tutkijatapaamiset saavat jatkoa.

Seuraava tapaaminen on keskiviikkona 15.5.2024 kello 14.15 yliopistokeskuksen Timo-luokassa (Frami C, 2. kerros, Kampusranta 9 C, Seinäjoki).

Aiheena on Taiteen affektiivisia ja poliittisia ulottuvuuksia tutkimassa: case Siat Seinäjoen taidehallilla.

Seinäjoen yliopistokeskuksen Tutkijahotellin tutkijatapaamiset ovat avoimia kaikille kiinnostuneille. Tapaamisissa keskustellaan alustusten pohjalta tekeillä olevien väitöstutkimusten aiheista ja väitöskirjaprosesseihin liittyvistä asioista. Ei ennakkoilmoittautumista.

Tutkijaluennon voi esittää ajan varaamalla kuka tahansa alueella väitöskirjaa tekevä tai sellaista suunnitteleva tai luonnosteleva henkilö. Pyrimme tutkijoiden vertaistyhmänä antamaan mahdollisimman konkreettista tukea kunkin oman väitös- tai muun opinnäyteprosessin etenemisen tukemiseksi.

Huom! Jatkossa voisimme käyttää tätä foorumia mm. väitösten jälkeisten tutkimusten esittelyyn ja niiden yhteiseen sparraukseen aikaisempaa laajemmin.

Seinäjoella asuva ja tutkijahotellissa työskentelevä Sanna Karimäki-Nuutinen on kulttuuripolitiikan väitöskirjatutkija Jyväskylän yliopistossa. Väitöskirjassaan hän tutkii Seinäjoen taidehallilla vuonna 2021 järjestettyä taiteilijaryhmä Gustafsson & Haapojan Siat-näyttelyä ja sen ympärille kehkeytynyttä julkista keskustelua. Tutkimus pureutuu taiteen vaikutusvaltaan yhteiskunnassa ja kulttuuriseen kestävyysmurrokseen ruuantuotannon ja ruokavalioiden ympärillä. Esityksessä kuullaan johdatusta aihepiiriin ja ensimmäisiä havaintoja aineiston ääreltä.

Tervetuloa!

Tiedustelut ja tutkijahotelliluentojen ajanvaraus Matti Mäki, matti.maki(a)epky.fi

PS. Seinäjoella toimii myös jatko-opiskelijoiden sparrausryhmä, joka kokoontuu kaksi kertaa vuodessa. Ryhmää vetää Tampereen yliopiston hallintotieteen metodologian yliopistonlehtori Timo Keski-Petäjä. Ryhmään otetaan jälleen uusia jäseniä. Seuraava kokoontuminen torstaina 19.9.2024 klo 12.00. Lisätietoja Matti Mäeltä.