InnoFood – Ruoka-alan huiput Seinäjoella

Tapahtuman ajankohta: 7.9.2023 09:00 - 08.09.2023 12:00

InnoFood on kansainvälinen ruoka-alan innovaatioihin ja kehittämiseen keskittyvä tapahtuma, joka järjestetään Seinäjoella 7.-8. syyskuuta 2023.

Tällöin Seinäjoen Framilla on mahdollisuus inspiroitua kansainvälisten huippupuhujien esityksistä.

InnoFood-tapahtuman puhujalistalla ovat muun muassa ruokavallankumouksen puolestapuhuja Lauri Reuter, tanskalainen Blue Lobster -sovelluksen kehittäjiin kuuluva Nima Sophia Tisdall sekä innovaatioprofessori Paul Iske Maastrichtin yliopistosta.

Kaksipäiväinen tapahtuma järjestetään Framin B-rakennuksessa 7.-8. syyskuuta. Se kerää yhteen ruoka-alan kehittäjiä, yrittäjiä ja sidosryhmiä keskustelemaan, verkostoitumaan ja visioimaan ruoka-alan tulevaisuutta.

Muita tapahtuman varmistuneita puhujia tapahtumaan ovat muun muassa Arctic 15 -start up -tapahtuman hallituksen puheenjohtaja Jan Ameri, italialainen Future Food Instituten perustaja Sara Roversi sekä norjalaisen ICE Innovation Festivalin perustaja Maja Kruuse.

InnoFoodin järjestää Ruralia-instituutti osana laajempaa Etelä-Pohjanmaalla järjestettävää Food Days -tapahtumaviikkoa. InnoFood järjestettiin viime vuonna ensimmäistä kertaa nimellä Innovation & Start Up Days.

– Tarkoituksena on järjestää tilaisuus, jossa on esillä niin kansainvälisiä puhujia kuin myös sidosryhmiä lähialueelta ja muualta Suomesta. He pääsevät keskustelemaan ruokainnovaatioiden tulevaisuudesta ja start-up-yritysten esilletuomisesta, kertoo tapahtuman alullepanija Silvia Gaiani, Epanet-tehtävässä toimiva Ruralia-instituutin vanhempi tutkija.

– Samalla tapahtuma tukee Seinäjoen ja koko maakunnan kehittymistä innovatiiviseksi ruokaprovinssiksi.

Tapahtuman ohjelmaan kuuluu muun muassa puhe-esityksiä, paneelikeskusteluja ja työpajoja.

– Tapahtuma esittelee menestyneitä yritystarinoita ja haluaa osallistaa myös yleisön ideoimaan ja pohtimaan. Pyrimme myös tuomaan esiin tämän hetken tietoa ruokakulttuurin ja ruokajärjestelmän kehityksestä.

Tapahtuma on kaikille avoin ja ilmainen, mutta se vaatii ennakkoilmoittautumisen. Sitä rahoittavat muun muassa Ruralia-instituutti, Seinäjoen yliopistokeskus ja Etelä-Pohjanmaan liitto. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Norjan Kirkkoniemellä järjestettävän Ice Innovation Festivalin kanssa.

Lue lisää: Ruralia-instituutin tapahtumasivulta.