Tampereen yliopiston toteuttama sosiaalityön maisteriohjelma käynnistyy Seinäjoen yliopistokeskuksessa syksyllä 2025
Ratkaisuja sosiaalityöntekijöiden työvoimapulaan Etelä-Pohjanmaalla
Valtakunnallinen sosiaalialan työvoimapula koskettaa myös Etelä-Pohjanmaata, erityisesti yliopistokoulutusta edellyttävien sosiaalityöntekijöiden osalta. Laadukkaiden ja vaikuttavien sosiaalityön palvelujen tuottaminen edellyttää riittävää ja osaavaa henkilöstöä.
– Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueella on jatkuva pula sosiaalityöntekijöistä, etenkin lapsiperheiden ja lastensuojelun sosiaalityössä sekä vammaisten palveluissa, kertoo hyvinvointialueen sosiaalityön professiojohtaja Tanja Penninkangas.
Seinäjoen yliopistokeskus, Tampereen yliopiston yhteiskuntatieteiden tiedekunta ja Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialue ovat tehneet tiivistä yhteistyötä vastatakseen sosiaalityöntekijöiden työvoimapulaan.
– Hyvän yhteistyön tuloksena Seinäjoen yliopistokeskuksessa käynnistyy Tampereen yliopiston toteuttama sosiaalityön maisteriohjelma syksyllä 2025. Tavoitteena on saada maisteriohjelmaan mukaan erityisesti opiskelijoita, jotka työskentelevät jo sosiaalityön tehtävissä, mutta heiltä puuttuu sosiaalityöntekijän virallinen pätevyys. Harjoittelupaikat ja opinnäytteiden aiheet ovat keskeisiä yhteistyön elementtejä hyvinvointialueen kanssa, toteaa asiantuntija Mari Kekola Seinäjoen yliopistokeskuksesta.
– Olemme todella iloisia alueella alkavasta sosiaalityön maisteriohjelmasta. Yhteistyö Tampereen yliopiston kanssa on erittäin tärkeää,
iloitsee Penninkangas.
Hakuaika sosiaalityön maisteriohjelmaan on kevään yhteishaussa 11.3. – 25.3.2025 ja ohjelmaan valitaan 18 opiskelijaa. Pohjakoulutusvaatimuksena on alempi korkeakoulututkinto, ammattikorkeakoulututkinto tai ulkomainen (Bachelor) korkeakoulututkinto, sosiaalityön perusopinnot sekä sosiaalityön aineopintoja. Maisteriohjelma toteutetaan yhteistyössä Seinäjoen, Porin ja Tampereen kampusten kanssa uudenlaisena digitaalisuutta hyödyntävänä monipaikkaisena ja monimuotoisena toteutuksena. Tämä mahdollistaa työssäkäynnin opiskelun ohessa. Maisteriohjelman toteutukseen on myönnetty Euroopan sosiaalirahaston ESR+ -rahoitus.
Lisätietoja:
Olli-Pekka Viinamäki, johtaja, Seinäjoen yliopistokeskus