Verkostoituminen

 

Yliopistokeskus on paljon muutakin kuin tutkijoita työhuoneissaan. Toimintamme ulottuu muun muassa erilaisten avointen ja maksuttomien tapahtumien muodossa eri puolille Etelä-Pohjanmaata. Rakennamme maakunnan yhteistyötä yhdessä Etelä-Pohjanmaan korkeakouluyhdistyksen kanssa.

Tältä sivulta löydät erilaisia elinkeinoelämälle suunnattuja tapahtumia ja tilaisuuksia.

  • Lisäämme tapahtumiamme tapahtumakalenteriin (etusivulla ja alla) ja UCS-Facebookiin
  • Järjestäjinä ovat Seinäjoen yliopistokeskus ja/tai korkeakouluyhteisömme jäsenet
  • Ilmoittautumisohjeet löydät kustakin tapahtumasta erikseen
  • Tilaamalla Yliopistokeskuksen Epanet-uutiskirjeen saat tietoa tulossa olevista tilaisuuksista

Henna Jousmäki

Koordinaattori

Ota yhteyttä:

Juha Alarinta

Tutkimusjohtaja

Ota yhteyttä:

Yhteistyöllä paremmaksi

Epanet-koordinaation ja Seinäjoen yliopistokeskuksen tavoitteena on vahvistaa maakunnan tutkijoiden ja käytännön kehittämistyötä tekevien ammattilaisten yhteisöä – tehostetaan tutkimustyötä ja laajennetaan paikallista tutkimus- ja kehittäjäyhteisöä.

Millaisen tilaisuuden tai tilaisuuksien sarjan sinä haluaisit kanssamme järjestää?

Toteutamme erilaisia tilaisuuksia yhteistyössä, myös tilauksesta

 

Olemme kiinnostuneita yhteistyöstä erilaisissa tutkimusta ja koulutusta edistävissä tilaisuuksissa. Ota yhteyttä ja ehdota.
Esimerkkejä tapahtumakonsepteistamme:

Osaamisen aamupala

 

 

Aamukahvit ja suolapalaa akateemisen alustuksen ohessa. Tämä tiedon karavaani tuo uuden oppimisen mahdollisuuden luoksesi.

Noin kaksituntisen Osaamisen aamupalan tavoitteena on yhtäältä tuoda ajankohtaisia asioita, uutta tietoa tutkimuksen ja koulutuksen asioista ja keskusteltavaa toimialueemme kuntiin. Toisaalta asiantuntijamme, tutkijamme ja professorit saavat aamupalalla ihmisiä kohdatessa tietoa kuntien yritysten arjesta, tarpeista ja toiveista. Pohditaan uuden tiedon soveltamismahdollisuuksia. Osaamisen aamupaloja on järjestetty lähes 10 vuotta.

Tilaisuus järjestetään yhteistyössä paikallisen toimijan kanssa. Tilaisuus voidaan järjestää täsmäkutsutilaisuutena asiakkailleen, henkilökunnalleen tai johtoryhmälleen tai täysin avoimena tilaisuutena kaikille kuntalaisille, eteläpohjalaisille tai muille sidosryhmilleen.

Esimerkkiohjelma:
8.30 aamupalaa tarjolla, tutustumista
9.00 alustus
10.00 keskustelua ja päätössanat
10.30 mahdollisuus keskusteluun yliopistokeskuksen ja toisen järjestävän tahon asiantuntijoiden ja edustajien kanssa

Seinäjoen yliopistokeskus vastaa mahdollisista oman asiantuntijansa kustannuksista, tilaaja vastaa aamupalasta ja koulutustilasta.

Professorit päiväksi yritykseen

Tutkija katselee asioita tutkijan silmin ja yrittäjä yrittäjän silmin. Kun nämä ammattilaiset kohtaavat, voi syntyä sellaista uutta, mitä kumpikaan ei olisi yksin havainnut. Vuorovaikutukseen tarvitaan tilaa ja aikaa.

Päivä on enemmän kuin vain yritykseen tutustumista: professorit tai tutkimusjohtajat voivat kertoa hankkeistaan ja hankkeiden tuloksista, toimia yrittäjien ideoiden sparraajina, markkinoida esim. innovaatiosetelipalveluita jatkotyöhön. Yrittäjät voisivat tuoda tähän kehittämisajatuksiaan tuotteiden, palveluiden, menetelmien, raaka-aineiden kehittämisestä tai uusien asiakkaiden löytymisestä. Mikäli samansuuntaisia intressejä päivän aikana syntyy, yhteistyön jatkumiseen on monia toteutusmahdollisuuksia.

Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien kanssa yhteistyössä alulle laitetun Professori päiväksi yritykseen -konseptin tavoitteena on kohtauttaa siellä, missä yrittäjän asiat ovat – yrityksessä. Idea konseptista syntyi kesän 2017 KnowUp -yrittäjyysleirillä, jossa tutkijat ratkaisivat yrittäjien esittämiä käytännön haasteita. Yhteistyö oli menestyksekästä.

Päivä on yritykselle tai organisaatiolle maksuton.

Tiedetreffit

Elinkeinoelämä, kunnat ja organisaatiot tapaavat tutkimuksen edustajia. Tiedetreffeillä työelämäkumppanit tapaavat Epanet-professoreita, tutkimusjohtajia ja tutkimusryhmien jäseniä. Tavoitteena on rento ja vapaamuotoinen tutustuminen, jolla edistetään kaikkia osapuolia hyödyttävää tiedon vaihtoa ja yhteistyötä. #eptiedetreffit

Keskustelunaiheita voivat olla esimerkiksi:

– Mitä tutkimusryhmiä on ja mitä tutkimushankkeita nyt on käynnissä?
– Miten tutkimusmaailma, Epanet-professorit ja tutkimusryhmät tekevät työtään yritysten kanssa?
– Miten tutkimus voisi auttaa juuri minun yritystäni kehittymään?
– Tarveterveisiä toimialaltamme tutkimusryhmille
– Yritykseni haluaa osallistua meille tärkeään tutkimukseen tai tukea muuten tutkimusta, miten etenemme?

Laita viestiä annika.raveala@epky.fi ja kerro, mihin tutkimusalaan haluaisit tutustua. Otamme sinuun yhteyttä!

 

Tule, osallistu, opi, ehdota, oivalla, verkotu!