Seinäjoen yliopistokeskuksen jatko-opintokurssi KnowUp kokosi tällä viikolla yhteen väitöskirjatutkijoita Tampereen, Vaasan ja Helsingin yliopistoista sekä Tampereen teknillisestä yliopistosta. Nyt kolmatta kertaa järjestetyllä monitieteisellä yrittäjyyskurssilla professori Annika Tidström (VY) ja tutkimus- ja kehityspäällikkö Hannu Vahtera (Haaga-Helia) evästivät jatko-opiskelijoita työskentelyyn Ähtäri Zoo –casen parissa.

Ähtäri Zoo ja vastuuopettajat muotoilivat kehittämistehtävät jatko-opiskelijoille tarvelähtöisesti. Intensiivisen työskentelyn ohjelmaan kuului yrityksen toimintaan tutustuminen tilastojen, median ja käytännön toiminnan kautta. Näissä merkeissä päästiin katsomaan eläimiä pandatalossa, eläinpuistossa sekä kotieläintilalla. Nämä olivat erityisen antoisia hetkiä kotieläintieteen jatko-opiskelijalle Katja Martikaiselle Helsingin yliopiston maa- ja metsätieteellisestä tiedekunnasta: ”Sukujuureni ovat Ähtärissä ja lapsuudessa kävin eläinpuistossa ja silloisessa Mini-Suomessa joka kesä. Tuntuu tosi hyvältä olla täällä, ja on kiva nähdä, että paikka on kehittynyt. Ennen sain aina selitellä kyselijöille että mikä ihmeen Ähtäri – nyt kaikki tietävät paikan!” Kurssi myös tarjosi Martikaiselle mahdollisuuden tarkastella ajatuksiaan akateemisesta yrittäjyydestä. Hän kertookin pitävänsä nyt uraa yliopiston ulkopuolella varteenotettavana vaihtoehtona.

Kehittämistehtävien tulokset esiteltiin kurssin päätöstilaisuudessa, johon yrityksestä osallistuivat myynti- ja markkinointipäällikkö Minna Salo, talous- ja hallintopäällikkö Petri Moisio, viestintäpäällikkö Lea Lahtinen, sekä viestintäharjoittelija Sanna Sarvikas. He kehuivat kurssia erinomaisena yhteistyön muotona ja kokivat opiskelijoiden onnistuneen kehittämistehtävissä hyvin sekä saaneensa itse paljon uusia näkökulmia yrityksensä kehittämiseen.

Lisätiedot: koordinaattori Henna Jousmäki