Seinäjoen yliopistokeskus rahoittaa vuonna 2020 neljän uuden tutkijatohtorin palkkausta Etelä-Pohjanmaalla. Tavoitteena on vahvistaa Epanet-tutkimusryhmien toimintaa tarjoamalla tukea tutkijatohtorille tutkimusuran käynnistämiseen Seinäjoella. Tehtävät sijoittuvat yliopistoittain eri tieteenaloille. Tukipaketti sisältää puolen vuoden palkan sekä matkakuluja. Puoli vuotta on tarkoitus käyttää mm. uusien tutkimusten valmisteluun sekä niihin tarvittavien verkostojen kokoamiseen.

 

Valintapäätökset on yliopistoissa tehty ja osa tutkijatohtoreista on jo ehtinyt aloittaa työnsä.

 

Tutkijatohtorit yliopistoittain:

 

  • Helsingin yliopisto Ruralia-instituutti, maatalous-metsätieteen tohtori Anne Matilainen on jo aloittanut tehtävässään. Tutkimus liittyy luonnonvarojen kestävään hyödyntämiseen ja luontoyrittäjyyteen.
  • Taideyliopiston Sibelius-Akatemia, musiikin tohtori Antti Paalanen aloitti tehtävässä huhtikuussa maagisella metsäkonsertilla
  • Tampereen yliopisto, lääketieteen tohtori Antti Mustonen. Hän aloittaa työnsä kesällä. Antin työ laajentaa Seinäjoella tehtävää päihdelääketieteen tutkimustyötä, jota professorit Mauri Aalto ja Onni Niemelä ovat tehneet täällä jo pitkään.
  • Vaasan yliopisto, kauppatieteiden tohtori Paula Linna. Hän työskentelee yrittäjyyden Epanet-professori Annika Tidströmin tutkimusryhmässä. Paulan tutkimus kohdistuu kasvuyrittäjyyteen ja erityisesti siihen, miten yritykset luovat kestävään kehityksen pohjautuvaa uuttaa liiketoimintaa ja millaisia kasvustrategioita nämä yritykset valitsevat. Lisäksi hän on kiinnostunut siitä, miten tämän tyyppiset yritykset kansainvälistyvät ja skaalaavat liiketoimintaansa kehittyvien markkinoiden kontekstissa.