HAE YRITYKSEESI YLIOPISTOHARJOITTELIJAA

Työnantajana voit saada harjoittelijasta innokkaan työntekijän ja samalla opiskelija pääsee perehtymään yritykseesi ja toimialaan. Sen lisäksi pääset antamaan opiskelijalle tärkeää oman alan työkokemusta ja pystyt kartoittamaan tulevaisuuden osaajia. Uudet osaajat voivat myös tuoda työyhteisöösi uutta virtaa. 

Mitä yliopistoharjoittelija voi antaa yrityksellesi?

  • innokkaan työntekijän, joka haluaa oppia oman alansa töistä lisää käytännössä
  • kontaktin uusiin työntekijöihin ja paremman käsityksen opiskelijoiden taidoista ja osaamisesta
  • harjoittelun lisäksi opiskelijoita voi ottaa tekemään opinnäytetyötä jostain organisaation todellisesta casesta. Lisätietoa opinnäytteistä täällä.

Lisätietoja yliopistoharjoittelusta Etelä-Pohjanmaalla

Kiinnostuitko yliopistoharjoittelijan palkkaamisesta? Ole rohkeasti meihin yhteydessä: 

Mari Kekola

puh. 050-5917181

mari.kekola@tuni.fi 

 

Tee hyvä ilmoitus!

Panosta ilmoituksen otsikkoon. Pelkkä ”harjoittelija” ei välttämättä kerro hakijalle, mitä tehtävä pitää sisällään. Hyvä otsikointi kiinnittää hakijan huomion!  

Kerro harjoittelijan työtehtävistä. Tällöin hakija saa hyvän käsityksen tehtävänkuvasta. Monipuolinen työnkuva on aina positiivista ja ilmoituksessa kannattaakin mainita, mikäli harjoittelija pääsee työssään tekemään erilaisia tehtäviä.

Esittele organisaatiosi. Opiskelijoita kiinnostaa esimerkiksi työympäristö, yhteisön tarjoama tuki ja organisaation koko. Ilmoituksessa kannattaa korostaa organisaatiosi erityispiirteitä ja vahvuuksia. Mieti, mitä sellaista voisit tarjota, jota muilla ei ole. Harjoittelupaikkoja on tarjolla paljon, joten työvoimasta voi joutua kilpailemaan.

Palkkaus ja muut mahdolliset edut. Ilmoituksessa kannattaa kertoa palkkauksesta ja muista eduista, mikäli sellaisia kuuluu harjoittelijalle. Tähän kohtaan on hyvä lisätä myös maininta siitä, mikäli haluaa että opiskelijalla on käytössään yliopiston harjoittelutuki. Opiskelijat voivat hakea yliopiston myöntämää harjoittelutukea, joka maksetaan työnantajalle harjoittelun päätyttyä. 

Kerro työskentelymahdollisuuksista. Etätyön ollessa tällä hetkellä yleistä, moni opiskelija arvostaa myös työpaikalle pääsyä ja työyhteisöä ympärillään. Mikäli harjoittelu toteutuu etänä, myös siitä kannattaa olla maininta ilmoituksessa. Se taas saattaa saada muualta tulevia opiskelijoita hakemaan työtä, mikäli heille ei ole mahdollista muuttaa paikkakunnalle harjoittelun ajaksi.

Ilmoita oikeassa paikassa!

Harjoittelupaikka kannattaa julkaista ainakin yliopistojen omiin portaaleihin. Sen lisäksi kannattaa hyödyntää omia nettisivuja ja somekanavia ilmoituksen jakamiseen. Mikäli haluat mainostaa somessa enemmän, maksullisella mainonnalla pystyy tavoittamaan kohtuullisellakin budjetilla paljon kohderyhmään kuuluvia ihmisiä! 

Yliopistojen omat työnhakusivustot

Aarresaari 

Kattava sivusto, jossa pääset perehtymään yliopistojen tarjoamiin työnhakupalveluihin. Aarresaaren kautta saat esimerkiksi vinkkejä opiskelijan palkkaamiseen ja pääset tutustumaan yliopistojen kanssa tehtävään yhteistyöhön. Sivulle pääset linkin kautta.

JobTeaser 

Yliopistojen työnhakuportaali, josta löydät opiskelijoita monesta eri yliopistosta. Palvelun ovat ottaneet käyttöön Helsingin, Tampereen, Jyväskylän, Turun, Itä-Suomen yliopistot, Hanken, Åbo Akademi ja LUT- ja Aalto-yliopistot. 

Palvelussa voit ilmoittaa harjoittelu- ja työpaikoista sekä opinnäytetöistä. Ilmoitusta jättäessä pystyt valita yliopistot, joille haluat kohdentaa ilmoitustasi. Palvelun käyttäminen on työnantajalle ilmaista. Lisää vinkkejä ilmoituksen laatimiseen ja palvelun käyttämiseen löydät täältä.

Valojobs

Työnhakuportaali, jonka ovat ottaneet käyttöön Vaasan, Lapin ja Oulun yliopistot. Myös ValoJobsissa pystyt valitsemaan yliopistot, joille haluat kohdentaa ilmoituksesi. Palvelussa voit ilmoittaa työ- ja harjoittelupaikoista sekä opinnäytetöistä. Palveluun ei ole pakko rekisteröityä erikseen, vaan ilmoituksen voi jättää rekisteröitymättä. 

Lisää ohjeita palvelun käyttämiseen ja ilmoituksen jättämiseen löydät täältä.