HAE YRITYKSEESI YLIOPISTOHARJOITTELIJAA

Harjoittelussa opiskelija pääsee soveltamaan osaamistaan käytännössä, mikä tarjoaa opiskelijalle arvokasta kokemusta työelämästä. Työnantaja saa harjoittelijasta innokkaan työntekijän ja pääsee antamaan opiskelijalle monesti ensimmäisen kokemuksen oman alan työpaikasta. 

Mitä yliopistoharjoittelija antaa yrityksellesi?

  • innokkaan työntekijän, joka haluaa oppia oman alansa töistä lisää käytännössä
  • uutta virtaa työyhteisöön
  • kontaktin uusiin työntekijöihin
  • harjoittelun lisäksi opiskelijoita voi ottaa tekemään opinnäytetyötä jostain organisaation todellisesta casesta. Lisätietoa opinnäytteistä täällä.
Lisätietoja yliopistoharjoittelusta Etelä-Pohjanmaalla

Kysy lisää yhteyshenkilöltämme:

Fiija Maunula

puh. 0505738389

fiija.maunula@tuni.fi

Tee hyvä ilmoitus!

Panosta ilmoituksen otsikkoon. Pelkkä “harjoittelija” ei välttämättä kerro hakijalle, mitä tehtävä pitää sisällään. Hyvä otsikointi kiinnittää hakijan huomion!  

Kerro harjoittelijan työtehtävistä. Tällöin hakija saa hyvän käsityksen tehtävänkuvasta. Monipuolinen työnkuva on aina positiivista ja ilmoituksessa kannattaakin mainita, mikäli harjoittelija pääsee työssään tekemään erilaisia tehtäviä.

Esittele organisaatiosi. Opiskelijoita kiinnostaa esimerkiksi työympäristö, yhteisön tarjoama tuki ja organisaation koko. Ilmoituksessa kannattaa korostaa organisaatiosi erityispiirteitä ja vahvuuksia. Mieti, mitä sellaista voisit tarjota, jota muilla ei ole. Harjoittelupaikkoja on tarjolla paljon, joten työvoimasta voi joutua kilpailemaan.

Palkkaus ja muut mahdolliset edut. Ilmoituksessa kannattaa kertoa palkkauksesta ja muista eduista, mikäli sellaisia kuuluu harjoittelijalle. Tähän kohtaan on hyvä lisätä myös maininta siitä, mikäli haluaa että opiskelijalla on käytössään yliopiston harjoittelutuki. Opiskelijat voivat hakea yliopiston myöntämää harjoittelutukea, joka maksetaan työnantajalle harjoittelun päätyttyä. 

Kerro työskentelymahdollisuuksista. Etätyön ollessa tällä hetkellä yleistä, moni opiskelija arvostaa myös työpaikalle pääsyä ja työyhteisöä ympärillään. Mikäli harjoittelu toteutuu etänä, myös siitä kannattaa olla maininta ilmoituksessa. Se taas saattaa saada muualta tulevia opiskelijoita hakemaan työtä, mikäli heille ei ole mahdollista muuttaa paikkakunnalle harjoittelun ajaksi.

Ilmoita oikeassa paikassa!

Harjoittelupaikka kannattaa julkaista ainakin yliopistojen omiin portaaleihin. Sen lisäksi kannattaa hyödyntää omia nettisivuja ja somekanavia ilmoituksen jakamiseen. Mikäli haluat mainostaa somessa enemmän, maksullisella mainonnalla pystyy tavoittamaan kohtuullisellakin budjetilla paljon kohderyhmään kuuluvia ihmisiä! 

Yliopistojen omat portaalit 

Aarresaari, yliopistojen oma portaali

JobTeaser & Valojobs, ohjeet yliopistojen portaalien käyttöön