ITU-hankkeen päätösseminaari 13.12.2017

 

Vajaa 20 vuotta sitten Helsingin Sanomien juttu Etelä-Pohjanmaasta auringonlaskun maakuntana herätti maakunnan väen toimimaan. Yksi ratkaisuista oli määrätietoinen panostaminen yliopisto- ja korkeakoulutoimintaan. Sittemmin onkin saatu paljon aikaan ja kehitys on ollut monilta osin varsin myönteistä. Seinäjoen kasvua ja kehitystä voi maakuntakeskusten joukossa pitää suorastaan poikkeuksellisena.

 

Myönteisestä kehityksestä huolimatta muutaman viimeisen vuoden aikana maakunnassa on käynnistelty uudestaan keskustelua Etelä-Pohjanmaan seuraavasta kehitysloikasta ja maakunnan uudesta yhteisestä tavoitteesta. Toistaiseksi erilaisten kehittämistoimien virrasta ei ole seuloutunut esiin sellaista kuningasideaa, joka olisi sähköistänyt koko maakunnan.

 

Miksi näin? Ovatko Etelä-Pohjanmaalta loppuneet ideat vai kyky yksituumaisuuteen? Vai kehittyisikö maakunta nykyään muutoinkin kuin kriisien ja niistä selviytymisen kautta? Missä ja kuinka uusia tulevaisuuden polkuja syntyy?

 

****

 

Tampereen yliopiston Alueellisen kehittämisen tutkimusryhmä Sente järjestää 13.12.2017 (klo 12-16) Seinäjoella (Frami) Näitä polkuja tallaan? -seminaarin. Kyse on Innovaatioympäristöjen tutkimus- ja kehittämishankkeen (ITU-hanke) päätösseminaarista, jossa tarkastellaan tutkija-alustusten ja keskusteluiden kautta kattavasti aluekehittämisen dynamiikkaa Etelä-Pohjanmaalla. Teemat vaihtelevat alueellisesta muutosjoustavuudesta innovaatioiden ja kulttuuritoimintojen kautta alueelliseen kehittämiskulttuuriin. Tilaisuus on tarkoitettu kaikille aluekehittäjille ja aluekehityksestä kiinnostuneille.

 

Tilaisuus on maksuton.  Avaa ohjelma tästä

 

Ilmoittautumiset 10.12. mennessä tämän linkin kautta.

 

Jos et pääse itse paikalle, voit seurata seminaaria myös etänä. Linkki lähetykseen

 

 

Lisätiedot:

 

Jari Kolehmainen

Tutkimuspäällikkö

Tampereen yliopisto

Johtamiskorkeakoulu, Sente (Seinäjoki)

S-posti: jari.kolehmainen@uta.fi

Puh. 050-5749704