Seinäjoen yliopistokeskuksen hanke 100 maisteria Etelä-Pohjanmaalle pyrkii lisäämään maakunnan kuntien elinvoimaa etsimällä yliopisto-opiskelijoille harjoittelupaikkoja sekä julkisen että yksityisen sektorin työnantajilta. Hankkeessa on jo selvitetty, että  alueen työnantajilla on kiinnostusta ja tarvetta yliopistoharjoittelijoille. Mukaan on lähtenyt hyvin työnantajia eri puolilta maakuntaa ja lisää vielä haetaan.

 

Hankkeen aiemmassa vaiheessa on  todettu, että kompastuskivenä on saada opiskelijat suuremmista yliopistokaupungeista maakuntiin. Kunnat voivat vaikuttaa harjoittelijoiden viihtymiseen monilla eri tavoilla. Erään tällaisen esimerkin esittelemme Ähtärissä hotelli Mesikämmenessä 10.4.2019 klo 13–15, kun Ähtärin kunta kertoo, kuinka he ovat päättäneet tarjota ilmaista majoitusta ähtäriläisiin yrityksiin saapuville yliopistoharjoittelijoille.

 

Ähtäriin kaupungilla on meneillään Pandatalouden ja tutkimuksen tiet Ähtärissä -hanke. Sen yhtenä tavoitteena on kehittää paikallistasolla palvelukokonaisuus, jolla voidaan tukea yritysten ja korkeakoulujen välistä yhteistyötä. Hankkeessa kehitetään myös koulutus ja tutkimusyhteistyöverkostoa vastaamaan Kiinan kasvavaan yhteistyötarpeeseen.

 

Tervetuloa mukaan tilaisuuteen!

 

Pandatalouden ja tutkimuksen tiet Ähtärissä -hanke järjestää seminaarin ajaksi ilmaista ohjelmaa osallistujien puolisoille ja lapsille, joten myös he ovat tervetulleita mukaan.

 

Lisätietoja Katja Marttunen katja.marttunen@tuni.fi, puh. 050 3182 227.

 

Tilaisuuden ohjelma löytyy täältä.  Ilmoittautumiset pyydämme viimeistään 3.4. (ruokailun vuoksi)