Maija Paakki väittelee ruoan väreihin liittyvästä teemasta 25.9.2020 kello 13 alkaen Turun yliopistossa. Väitöskirjan otsikko on ”The Importance of Natural Colors in Food for the Visual Attractiveness of Everyday Lunch”.
 
Maija on tehnyt tutkimustaan Etelä-Pohjanmaalla professori Anu Hopian elintarvikekehityksen Epanet- tutkimusryhmässä. Aineistoa tutkimusta varten on kerätty Seinäjoella ja mm. Kauhajoen Ruokamessuilla hankkeissa, joissa on ollut mukana eteläpohjalaisia elintarvikealan yrityksiä.
 
Väitöstutkimuksen tavoitteena oli tutkia ruoan luonnollisten värien ja väriyhdistelmien vaikutusta ruoan visuaaliseen houkuttelevuuteen. Tutkimuksessa keskityttiin tyypillisiin suomalaisella arkilounaalla tarjolla oleviin elintarvikkeisiin (värikkäisiin kasviksiin). Tutkimusmenetelminä olivat sekä kvantitatiiviset kuluttajatutkimusmenetelmät että kvalitatiiviset haastattelumenetelmät.
 
Väitöskirja löytyy jo Turun yliopiston sivuilta. 
 

Koronan takia yliopistoissa on keväästä lähtien järjestetty väitöstilaisuuksia etänä. Tätäkin tilaisuutta pääsee kuuntelemaan netin kautta 25.9. klo 13


Lisätietoja
Maija Paakki maija.paakki@utu.fi

 

Kuva on lainattu väitöskirjasta.