8.12. Seimiyö-konsertti päättää Sibiksen popup-konserttien sarjan Kalevan navetassa

Taideyliopiston Sibelius-Akatemian Seinäjoen yksikkö on järjestänyt yhteistyössä rakennusliike Peabin kanssa kolme popup-konserttia Seinäjoen Itikanmäellä sijaitsevassa Kalevan navetassa. Poikkeuksellisella konserttitilavalinnalla on haluttu paitsi tarjota ainutlaatuisia konserttielämyksiä, myös esitellä tyhjillään olevan tilan mahdollisuuksia kulttuurikäyttöön. ”Konsertit ja muut tapahtumat ovat osoittaneet paikan vetovoiman ja soveltuvuuden kulttuuritoimintaan”, toteaa Sibelius-Akatemian Seinäjoen yksikön koulutuspäällikkö Mika Virkkala.

Joulukonsertti jazz- ja kansanmusiikin sävyissä

Seimiyö-konsertti tuo Kalevan navetan lavalle ensimmäistä kertaa neljä maamme eturivin muusikkoa. Konsertissa kuullaan rakastetuimpia joulun sävelmiä sekä kansanlauluja taiteilijoiden omina sovituksina. Sävelmät saavat sävyjä niin jazz- kuin kansanmusiikistakin. Lauluja tulkitsee heleän kaunisääninen ja palkittu Johanna Iivanainen yhdessä harmonikkataiteilija Maria Kalaniemen, pianisti Timo Alakotilan ja kitaristi Mikko Iivanaisen kanssa.

JOHANNA IIVANAISEN raikkaan luonnollinen esiintyminen ja sävykäs tulkinta on saavuttanut suuren suosion maassamme. Hänen monipuolisuutensa laulajana on suorastaan hätkähdyttävä kattaen levytyksiä jazzin, accappellan, popin, dancen ja lastenmusiikin alueilta. Vuonna 2002 Johanna sai Louis Armstrong -palkinnon ja vuotta myöhemmin Sony Electronics Finland ja Suomen Jazzliitto myönsivät hänelle historian ensimmäisen Sony jazz -palkinnon.

MIKKO IIVANAINEN on erottunut suomalaisen jazzin kentällä harmonisella syvyydellään sekä saundien monipuolisuudella. Dynamiikan soitossaan lahjakkaasti hallitseva Iivanainen on vaikuttanut useissa maamme eturivin jazzyhtyeissä.

MARIA KALANIEMI on kansainvälisen huipputason muusikko ja lisäksi lahjakas, omaleimainen säveltäjä. Maria Kalaniemi on monista musiikkityyleistä oman hyvin persoonallisen ilmaisunsa kehittänyt taiteilija, joka on noussut yhdeksi kaikkein arvostetuimmista muusikoista maassamme. Kalaniemen luoma lyyrisen herkkä ja intensiivinen soittotyyli on saanut uskollisen kuulijakunnan eri puolilla maailmaa.

TIMO ALAKOTILA on maamme kysytyimpiä muusikoita. Hänen laaja sävellystuotantonsa koostuu konsertoista, runsaista sovituksista, musiikkinäytelmistä ja tanssiesityksistä. Sävellyksiä ovat esittäneet mm. BBC Concert Orchestra, Umo Jazz Orchestra, Tapiola Sinfonietta, Australian Chamber Concert Orchestra, Umo Jazz Orchestra, Tapiola Sinfonietta, Australian Chamber Orchestra. Hän on toiminut taiteellisena tuottajana, muusikkona, säveltäjänä ja sovittajana noin 200 levyllä.

Kalevan navetan joulu – Seimiyö
8.12.2017 klo 19.00
Liput 10/15 €

Lisätiedot:
Piia Kleemola-Välimäki, p. 040 710 4382, piia.kleemola-valimaki@uniarts.fi