E-P2030 Strong Again – korkeakouluyhteisö järjestää innovaatiokilpailun maakunnan saamiseksi jälleen kasvu-uralle

 

Etelä-Pohjanmaan korkeakouluyhteisössä on virinnyt huoli maakunnan tulevaisuudesta. Väestökehitys on ollut viime vuodet laskusuunnassa. Työvoiman saatavuus rajoittaa kasvua useilla aloilla. Teollisuuden tuottavuus on matala, ja Etelä-Pohjanmaa on heikosti kansainvälinen.  Tutustu aiheeseen liittyvään tilastoaineistoon. Aineiston on tuottanut Etelä-Pohjanmaan liitto.

 

Nyt ovat hyvät neuvot kalliit. Ja parhaat vieläpä voittavat rahaa! Maakunnan korkeakouluyhteisö käynnistää projektin nimeltä E-P2030 Strong Again. Projektin tavoitteena on löytää ideoita, joilla voidaan vahvistaa Etelä-Pohjanmaan elinvoimaisuutta ja kilpailukykyä. Eli saada maakunta jälleen kasvu-uralle.

 

Osana projektia järjestetään korkeakouluyhteisön eli Seinäjoen ammattikorkeakoulun, Seinäjoen yliopistokeskuksen ja Etelä-Pohjanmaan korkeakouluyhdistyksen opiskelijoille sekä henkilökunnalle suunnattu ideakilpailu. Kilpailussa voi esittää oman ideansa siihen, mitä uutta Etelä-Pohjanmaalla tulisi tehdä. Kilpailuun voi osallistua kuka tahansa korkeakouluyhteisön jäsen. Opiskelijoille ja henkilökunnalle on omat sarjansa. Osallistua voi myös tiiminä.

 

Ideat voivat liittyä mihin tahansa teemaan tai aihepiiriin ja ne arvioidaan muun muassa niiden uutuusarvon ja toteutettavuuden kannalta. Nyt tarvitaan rohkeita ja ehkä hullujakin ideoita.

 

Kilpailu on auki 5.–31.3.2019 välisenä aikana osoitteessa: https://bit.ly/2VyGXxY

 

Tuomaristossa ideoita seulovat professori Markku Sotarauta (Tampereen yliopisto), professori Hannu Hyyppä (Aalto-yliopisto) sekä johtaja Mari K. Niemi (Vaasan yliopisto).

 

Parhaimmat ideat palkitaan rahapalkinnoilla (2000 €, 1000 €, 500 €). Lisäksi arvotaan muita palkintoja osallistuneiden kesken.

 

Lupaavimmilla ideoilla on mahdollisuus päästä jatkojalostettavaksi. Korkeakouluyhteisön painoalaryhmät työstävät ideoita eteenpäin. Myös idean kehittäjällä on mahdollisuus osallistua tähän työhön.

 

Voittoisat ideat julkistetaan Etelä-Pohjanmaan korkeakoulufoorumissa 12. kesäkuuta 2019.

 

Lisätietoja:

Tapio Varmola
rehtori, toimitusjohtaja, Seinäjoen ammattikorkeakoulu
040 830 4100
tapio.varmola(at)seamk.fi

 

Juha Alarinta
tutkimusjohtaja, Seinäjoen yliopistokeskus
050 534 5005
juha.alarinta(at)tuni.fi

 

Helena Tiilikainen
toiminnanjohtaja, Etelä-Pohjanmaan korkeakouluyhdistys
040 564 7216
helena.tiilikainen(at)epky.fi