Kuva: Liisa Lähdesmäki

Etelä-Pohjanmaan korkeakouluyhdistyksen hallitus on valinnut yhdistyksen uudeksi toiminnanjohtajaksi ja kesäyliopiston rehtoriksi hallintotieteiden tohtori, dosentti Olli-Pekka Viinamäen. Hän aloittaa tehtävässä maaliskuun lopulla 2019.

Viinamäki toimii Vaasan yliopistossa julkisjohtamisen laitoksella tutkimusjohtajana. Hänellä on kokemusta akateemisesta tutkimuksesta ja koulutuksesta, julkisen hallinnon kehittämisestä ja yrityselämästä. Hän on aktiivisesti mukana kansallisten ja kansainvälisten koulutusohjelmien suunnittelussa ja toteutuksessa. Viime vuosina hänen työnkuvassaan on painottunut digitaalisten oppimisympäristöjen käyttöönotto, elinikäisen oppimisen kehittäminen ja eri opintopolkujen yhteensovittaminen. Tutkimus- ja kehittämistoiminnassa hän on keskittynyt elinkeinopolitiikkaan ja aluekehittämiseen, julkiseen johtamiseen ja organisaatioiden kehittämiseen.

Tehtävä tuli auki pitkäaikaisen toiminnanjohtajan Helena Tiilikaisen siirtyessä eläkkeelle.

Etelä-Pohjanmaan korkeakouluyhdistys tarjoaa yliopistotasoisia koulutuspalveluja ja tekee korkeakoulupoliittista yhteistyötä tutkimuksen ja koulutuksen edistämiseksi Etelä-Pohjanmaalla. Yhdistyksen toimintamuodot ovat kesäyliopisto ja korkeakouluverkosto Epanet.

Lisätietoja antavat yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Erkki Välimäki puh. 040 774 8331 ja Olli-Pekka Viinamäki puh. 050 554 0789.