Sopraano Terttu Iso-Oja johdattaa Laitakaupungin orkesterin klassisen musiikin ja musikaalisävelmien maailmaan

 

Taideyliopiston Sibelius-Akatemian Seinäjoen yksikön ja Laitakaupungin orkesterin ideoima konserttisarja saa jatkoa keskiviikkona 3.10, kun sopraano Terttu Iso-Oja saapuu orkesterin vieraaksi hotelli-ravintola Alman lavalle. Iso-Ojan ja Laitakaupungin orkesterin yhteinen konsertti pitää sisällään iloista menoa, haikeutta ja oopperamaista revittelyä.

 

Konsertin ohjelmassa kuullaan pohjalaistaustaisten juhlavuosiaan viettävien säveltäjien, Oskar Merikannon (syntymästä 150 vuotta) ja Toivo Kuulan (kuolemasta 100 vuotta), lauluja uusin säestyssoittimin. Oopperan lisäksi ohjelmassa on lisäksi musikaalisävelmiä, rockballadeja, laulelmia ja Seinäjoella kun ollaan – tangoja. ”Luvassa on crossoveria ja tyylien iloista sekamelskaa. Olen valinnut ohjelmistoon lauluja, joita olen aina halunnut laulaa, mutta klassiselle laulajattarelle tällaiset esitysmahdollisuudet ovat aika harvassa. Nyt sopraano vaihtaa vapaalle!”, kertoo Terttu Iso-Oja konsertista.

 

Sopraano Terttu Iso-Oja on Taideyliopiston alumni ja Seinäjoella asuva monipuolinen musiikin ammattilainen, jonka voi tavata konsertti- ja oopperalavoilla, laulunopetustöissä tai vaikka kirkkojen urkuparvilla kanttoroimassa.

 

Laitakaupungin orkesteri on Seinäjoella toimiva rytmimusiikin ammattilaisorkesteri, jonka isäntäorganisaationa toimii Seinäjoen elävän musiikin yhdistys Selmu ry. Vuodesta 2011 toiminut yhtye operoi monipuolisesti eri rytmimusiikin tyylien parissa niin erilaisten konserttiproduktioiden, tanssin kuin teatterinkin kentällä. LKO on tehnyt menestyksekästä yhteistyötä eri artistien, kuten Palefacen, Otto Grundströmin, Susanna Erkinheimon ja Osku Ketolan sekä Seinäjoen kaupunginorkesterin kanssa. Orkesterin jäsenistä valtaosa on Taideyliopiston alumneja.

 

Konserttisarja liittyy Seinäjoen Yliopistokeskuksen tukemaan kehittämishankkeeseen, jossa edistetään työelämäyhteistyötä ja sen uusia muotoja sekä lisätään aikuiskoulutustoiminnan vaikuttavuutta ja yhteistyötä yliopistojen pääkampuksien kanssa.

 

Terttu Iso-Oja ja Laitakaupungin orkesteri
Ke 3.10 klo 19.00
Hotelli-ravintola Alma, Ruukintie 4, Seinäjoki
Liput 10/7 €

 

Linkki Facebook-tapahtumaan

 

Lisätietoja:

Terttu Iso-Oja

Laitakaupungin orkesteri

Piia Kleemola-Välimäki, p. 0407104382, piia.kleemola-valimaki@uniarts.fi

 

Lähde: Sibelius-Akatemian tiedote