Etelä-Pohjanmaalla ruoan tuotanto on merkittävä elinkeino ja maakunnan vahvuus. Tämän tiimoilta alueella käydään keskustelua muun muassa siitä, kuinka ruoka voitaisiin brändätä esimerkiksi vahvistamaan alueelle suuntautuvaa matkailua.

Vaasan yliopistolla on käynnissä parasta aikaa Ruokaheureka-hanke (blogiteksti sivulla http://bit.ly/2wi677M), jossa selvitetään mahdollisuuksia toteuttaa Seinäjoelle keskus, joka niin rakennuksena kuin toiminnoillaankin tarjoaisi uusia palvelukokemuksia sekä paikallisille että matkailijoille. Ajatus on, että keskuksen toiminnot nivoutuisivat erityisesti ruokaan (esim. paikallisuus, luomu, wild food), mutta myös maa- ja metsätalouteen laajemmin. Hankkeen toteutuksessa työpajoilla on merkittävä rooli, minkä takia niihin toivotaan mahdollisimman laajaa osallistujakuntaa erilaisista organisaatioista.

 Kutsumme teidät seuraavaksi järjestettäviin teemoittaisiin työpajoihin, jotka pidetään ti 24., ke 25. ja to 26.10. klo 12 – 16. AB Seinäjoen tilassa Framilla (Kampusranta 9B, 60320 Seinäjoki​).

– Tiistai 24.10. Teemana Ruoan brändäys, alustaja Jaakko Autio (tutkija, VTM), Helsingin yliopisto
– Keskiviikko 25.10. Teemana Vastuullinen matkailu, alustaja vahvistamatta – tieto lähetetään myöhemmin.
– Torstai 26.10. Teemana Kestävä rakentaminen, alustaja Katja Lähtinen (prof., MMT), Vaasan yliopisto).

Tervetuloa osallistumaan yhteen tai useampaan tilaisuuteen! Kutsua saa mielellään myös jakaa eteenpäin.
Pyydämme ystävällisesti ilmoittautumaan tilaisuuksiin linkistä https://goo.gl/nxhh86 viimeistään tiistaina 17.10. 

Lisätiedot:

Charlotta Kankaanpää
Projektipäällikkö (KTM); Ruokaheureka-hanke
+358 45 1131 425

Katja Lähtinen
Professori (MMT, dos.)
+358 29 449 8306

Seinäjoen yliopistokeskus FRAMI
Kampusranta 9 C
60320 Seinäjoki