”Suomalaiset ovat varsin tietoisia siitä, millaista on terveellinen ravinto, mutta väsyneenä ja kiireessä raskas lohturuoka vie helposti voiton.

 

– Sitä valinnan hetkeä voidaan alitajuisesti ohjata. Siihen näitä oppeja tarvitaan, elintarvikekehityksen tutkimusprofessori Anu Hopia sanoo.

 

Ryhmä suomalaistutkijoita on koonnut tuoretta tietämystä ruokailuympäristöjen moniaistiseen suunnitteluun. Turun yliopistoa edustavan Hopian lisäksi mukana on muun muassa arkkitehtuuritietämystä Tampereen teknillisestä yliopistosta ja musiikkiosaamista Sibelius-Akatemian Seinäjoen yksiköstä.

 

Elämyksellisempää ateriointia on mahdollista rakentaa Hopian mielestä ilman digitaalisia projisointeja tai muita kalliita ratkaisuja.”

 

Lainaus on YLE:n uutisesta, josta aiheesta voi lukea lisää. Värinä-hanke toteutettiin Epanet-verkostossa Seinäjoen yliopistokeskuksessa.