SATA TEKOA YLIOPISTOKESKUKSISTA ITSENÄISELLE SUOMELLE

Yliopistokeskukset juhlistavat yhdessä satavuotiasta Suomea 100 haastetta -videokampanjalla. Kampanjassa alueellisesti ja valtakunnallisesti tunnetut ihmiset haastavat yliopistokeskuksia ajankohtaisilla teemoilla ja ongelmilla, joihin tutkijat, kehittäjät ja opettajat esittävät ratkaisuja. Samalla yliopistokeskukset kertovat laajasta osaamisestaan ja merkityksestään yhteiskunnassa.

Suomessa toimii kuusi yliopistokeskusta: Kajaanissa, Kokkolassa, Lahdessa, Mikkelissä, Porissa ja Seinäjoella. Ne täydentävät Suomen yliopistokenttää alueilla, joilla ei ole omaa yliopistoa. Yliopistokeskuksissa tehdään yliopistollista, erityisesti omaa aluetta hyödyttävää tutkimusta sekä annetaan korkeatasoista opetusta. Yliopistokeskusten tavoitteena on vahvistaa yliopistotoiminnan näkyvyyttä ja yhteiskunnallista vuorovaikutusta alueillaan.

Seinäjoen yliopistokeskus on viiden yliopiston ja noin 90 asiantuntijan monitieteellinen yhteisö. Mukana ovat Tampereen, Helsingin ja Vaasan yliopistot, Tampereen teknillinen yliopisto ja Sibelius-Akatemia. Yhteistyötä tehdään myös Turun yliopiston kanssa.  Osaamisaloja ovat agrobiotalous ja kestävät ruokaratkaisut, älykkäät ja energiatehokkaat järjestelmät, hyvinvointi ja luovuus sekä yrittäjyys ja kasvu. Näillä aloilla tehdään tutkimusta, siihen perustuvaa kehittämistyötä ja aikuiskoulutusta.

Seinäjoen yliopistokeskuksen neljällä ensimmäisellä kampanjavideolla vastataan kysymyksiin:

Miten Seinäjoen kaupunki avaa ovia suomalaisille tutkijoille

Miten ruokaturvallisuuden uhkia vastaan voidaan suojautua

Millaiselta näyttää kotimaisen alkutuotannon asema ruokamarkkinoilla

Miten perheiden taustat vaikuttavat lasten hyvinvointiin?


Kysymyksiin vastaavat tohtorit Hanna-Leena Hietaranta-Luoma, Timo Nieminen ja Jarkko Niemi sekä
professori Leena Koivusilta.

Yliopistokeskusten yhteiset http://www.100haastetta.fi/ -sivut täydentyvät uusilla haasteilla viikoittain.

 

Lisätiedot:

Juha Alarinta, tutkimusjohtaja, Seinäjoen yliopistokeskus, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., puh. 050 534 5005
Ursula Pellinen, osastosihteeri, Seinäjoen yliopistokeskus, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., puh. 050 540 2156
www.ucs.fi

 

EpanetBlogitVideotUCS-lehti

TutkijahotelliSylviaTietoprovinssiPraktikum Center